English website

Körutazások: Szenegál

Intenzív tánc és dobtábor Szenegálban!

Következő időpont: hamarosan!
Létszám: 9 főtől Ár: 1400 EUR és 205.000 Ft
Egy igazi különlegesség! 10 napos intenzív tánc- és dobtábor Szenegálban, az Atlanti-óceán partján, a szenegáli SORANO Szenegáli Nemzeti Színház táncosaival, és kíváló zenészekkel! A tábor keretében a résztvevők Szenegál legjobb táncosaitól és zenészeitől tanulhatnak nyugat- afrikai (serer, peul, mbalax, soninke, diola stb.) táncokat, ritmusokat egy rengeteg izgalmas kulturális programból álló, intenzív nemzetközi kurzus keretében.   
 
A tábor vezető művészei a szenegáli 'X-faktor' tehetségkutató verseny többszörö győztesei: Elizabeth Mendy és Abdoul Camara, a SORANO  Szenegáli Nemzeti Színház és a Ballet Sory Camara tánccsoport táncosai, koreográfusai. Minden résztvevő számára biztosítunk hangszert, djembe-dobot, de ha valaki balafonon vagy korán szeretne tanulni, és jelzi nekünk előre, arra is lesz lehetőség. A jelentkezők végleges létszámának és tudásszintjének ismeretében kezdő - és haladó tánc- és dobkurzust külön indítunk.
 
Miért választottuk Szenegált tánc - és dobtábor helyszínéül? Szenegálban mindent áthat a művészet, a zene, és a tánc. Számtalan világhírű szenegáli énekest és táncost üdvözölhet a világ (Youssou N'Dour; Akon; Baaba Maal; Cheikh Lo; Baobab Orchestra) stb.  Fantasztikus hangulat, nagyszerű tanárok, teljes ellátás, kényelmes környezetben, az Atlanti-óceán partján. Ezt ne hagyd ki!
 
      
 
1. nap - 2015. június 17:
Irány Szenegál!
Szenegál, az afrikai kontinens legnyugatibb részén elterülő országa a térség legfontosabb folyójáról, a Szenegálról kapta nevét. Északról Mauritánia, keletről Mali, délről Guinea és Bissau-Guinea határolja, míg nyugaton a kis Gambia ékelődik az ország testébe. Az ország 1960-ban nyerte el függetlenségét Franciaországtól, azóta belpolitikai stabilitás jellemzi a demokratikus államot. A közel 14 milliós ország fővárosa Dakar, hivatalosa nyelve a francia, legelterjedtebb nyelvjárások a wolof, a serer, és a peul. Pénzneme a szenegáli frank (cfa). Indulás Budapestről 04:45-kor a TAP Portugál járatával, érkezés Lisszabonba 07:30-kor.  Egész napos vezetett városnézés Lisszabonban: a Santa Justa felvonó; a Chiado városrész; a belváros; a Sé katedrális; a Szent Antal templom;  a 28-as villamos; Belém; a Jeromos Kolostor és a Felfedezési Emlékmű megtekintése. A híres belemi sütemény, a pastel de nata megkóstolása.  Továbbindulás Lisszabonból Dakarba 20:50-kor, érkezés Dakarba 23:55-kor. Tranzit a szállásra, éj Dakar
 
 
 
2. nap - 2015. június 18:
Városnézés Dakarban és Rózsaszín-tó, éj Mbour
Az Atlanti-óceán által körbeölelt Dakar város Szenegál 2,3 milliós fővárosa, kulturális, kereskedelmi központja. A francia koloniális építészet remekeiben bővelkedő, 15. században alapított város helyén kezdetben halászfalvak álltak. Kitűnő elhelyezkedése miatt vált az európai hajósok, majd a rabszolga kereskedők kedvelt kikötőjévé. A vezetett városnézés során fejest ugrunk a szenegáli kultúrába: a HLM piacon textilvásárlásra, majd az út folyamán a helyi klímának és kulturális szokásoknak megfelelő szenegáli ünnepi öltözet elkészíttetésére is lehetőség lesz. Dakar történelmi helyszíneinek (Függetlenség-tere; belváros; Kermel Piac; Újjászületési Emlékmű; Elnöki Rezidencia) megtekintése. Délután kirándulás a Retba-tóhoz, melynek rózsaszín színét egy különleges alga, a Dunaliella salina okozza. A világon csupán 2-3 hasonló ’rózsaszín-tó’ létezik, így a 40%-os sótartalmú tó színe a vízállástól és a napsütés erősségétől függően halványrózsaszíntől skarlátvörös színben pompázik. A tó közelében egy fula falu meglátogatása. A fula, fulbe vagy más néven peul etnikum 40 milliós populációjával az egyik legjelentősebb afrikai migráns népcsoport, több mint egy tucat afrikai országban élnek. Ralizás a homokdűnék között és az óceán partján egy kamionból átalakított óriás buggyval, ahogy a Párizs –Dakar versenyzői tették, hiszen a nemzetközi verseny 2009-ig itt, a Rózsaszín- tó partján ért véget. Továbbutazás Mbourba, Éj Mbour, az Atlanti-óceán partján
 
  
 
3-10. nap -2015. június 19-26:
NEMZETKÖZI TÁNC - ÉS ÜTŐHANGSZER TÁBOR AZ ATLANTI-ÓCEÁN PARTJÁN!
Órarend:
8-9 reggeli
9-12 óráig tánc workshop
12-15 ebéd és pihenés
15-18 óráig ütőhangszer workshop
18-20 óráig vacsora és pihenés
vacsora után tűz a parton, örömtáncolás, örömzenélés
MINDEN NAP extra programmal, meglepetéssel vagy vendégelőadóval, egyik este pedig a Ballet Sory Camara hagyományőrző tánccsoport egész estét előadását élvezhetjük!
 
A tábor 8 napja a következőképp épül fel. 6 tematikus "népcsoport" nap, melynek keretében minden nap egy-egy fontos, nyugat- afrikai népcsoport táncait, ritmusait sajátítjuk el. A népcsoportok hagyományos kultúrájáról, történelméről, hangszereiről, sajátosságairól előadások keretében hallunk a tematikus napok folyamán. Célunk, hogy a nap végére, az adott népcsoportra jellemző jellegzetességek (hangszerek, ételek) bemutatásával egy átfogó ismeretanyagot szerezzünk, természetesen mindenekelőtt a táncot, a dobolást, a zenélést és a szórakozást tartva szem előtt!
 
A kurzusra érkezők számára a tábor dobokat, hangszereket biztosít, de természetesen mindenki hozhatja a saját dobját is. (Erre a TAP Portugál 2x23 kg-os súlykerete lehetőséget ad).
 
A tematikus napok a következők:
SERER; SONINKE; DIOLA ÉS SOSE; MBALAX; HALPULAR; PEUL.
Vezető művész: Abdoul Camara 
 
Abdoul Camara a patinás Szenegáli Nemzeti "SORANO" Színház táncosa, kétszeres szenegáli tehetségkutató verseny győztes táncos, a Ballet Sory Camara hagyományőrző tánccsoport koreográfusa, művészeti vezetője. 6 éves kora óta táncol, 11 éves kora óta turnézik. Híres táncos édesapjával, Ibrahima Sory Camarával és a SORANO Táncszínházzal többször járt már Franciaországban, Guadalupe -szigetén és Japánban, de megfordult már Indiában, Tunéziában, Algériában, sőt a kongói Gungu Fesztiválon is, ahonnan közönségdíjjal távozott.
Abdoul mesterien táncol afrikai táncokat, repertoárjában elsősorban különböző nyugat- afrikai népcsoportok változatos táncai ( peul, serer, diola, yela, soninke stb.) jelennek meg, de Szenegál nemzeti táncát, a mbalax-ot is járja, sőt djembén, balafonon és tökedényen is játszik, és énekel. Különlegessége, hogy a peul kultúrára jellemző tökedénnyel, tökedényen látványos akrobatikus elemekkel tarkított táncokat produkál, de otthonosan mozog a 'mágia' világában is, felmenőitől kapott 'titkos' tudásából például a tűztáncból kaphat ízelítőt a néző.
 
 
 
Segítő táncosok, zenészek a Ballet Sory Camara hagyományőrző tánccsoport tagjai
A nyugat-afrikai Szenegál fővárosában, Dakarban élő társulat 17 profi zenészből, táncosból és énekesből áll. A Sory Camara tánccsoportot a nagyszerű guineai származású táncos, Ibrahima Sory Camara alapította 1964-ben. Repertoárjukban diola (Casamance régió), toucouleur (Fouta Toro), sabar (Dakar) és peul (Guinea) táncok szerepelnek. Előadásaik során számos hagyományos hangszert (pl. furulya, marecass,kora, balafon, djembe, doroma) szólaltatnak meg. Esküvőkön, fesztiválokon lépnek fel, valamint tánc- és dob kurzusokat tartanak. Előadásaik során egyedülálló módon használják a tökedényt, amely a peul hagyományos kultúrában rendkívül fontos. A Camara család Dakarban, Grand Yoff negyedben él, ahol a gyerekek is elsajátítják a mozdulatokat, táncokat, ritmusokat, így hagyományozódik a kulturális örökség.
 
   
 
A tábor során, a 7. napon,  június 23.-án pihenésképp a Saloum Delta Nemzeti Parkba látogatunk el: Serer falvak és Saloum Delta Nemzeti Park
A Nemzeti Park felé menet egy serer porta meglátogatása, ahol a többnejűségben élő családokban a feleségek egymás mellett, pálmalevelekkel letakart kunyhókban élnek. Bepillantás egy család mindennapi életébe, kunyhóiba, konyhájába. Ajándékozás, beszélgetés a helyi lakosokkal. A 96000 hektáros Saloum Delta Nemzeti Park változatos élővilága és bio-diverzitása miatt a Világörökség része. Több mint 200 madárfaj, mangrove erdők, baobab fák jellemzik ezt a területet. Csónaktúra a Saloum folyón, barakuda ebéd egy kis szigeten. A Salyba vezető visszaúton Szenegál egyik legrégebbi baobab fájának megtekintése. A majomkenyérfa Szenegál egyik szimbóluma, szent fája, melyhez számos legenda, és gyógyászati praktika kapcsolódik. Éj Mbour, az Atlanti-óceán partján
  
 
    
 
A tábor utolsó napján, a 10. napon, június 26.-án pedig a Bandia Vadrezervátumba látogatunk el:
Szafari a Bandia vadasparkban, éj Mbour
 
Vadles a Bandia vadasparkban, ahol orrszarvú, zsiráf, zebra, varacskos disznó, zebra, strucc és különböző antilop fajták is élnek. A park különlegessége, hogy olykor-olykor az orrszarvú és az állatok még gyalogszerrel is megközelíthetőek a bozótban, ugyanis a Bandia rezervátumban nem élnek nagymacskák szabadon. Délután szabadprogram, pihenés, este tábori búcsúest. Éj Mbour, az Atlanti-óceán partján
 
 
 
    
 
  
 
10. nap, 2015. június 27.:
Gorée-sziget és Dakar páratlan művészeti csodái
Reggel visszautazás Dakarba. A 900 x 300 m-es nagyságú sziget az UNESCO Világörökség része, 20 perces hajóúttal közelíthető meg Dakarból. A három évszázados transz-atlanti rabszolga-kereskedelem történelmi helye. A rabszolgabörtön, a történeti múzeum, a kilátó, és a helyi művészeti piac meglátogatása. Mogyorószószos, úgynevezett mafé ebéd a karibi-hangulatú, hangulatos szigeten. Látogatás a művészeti piacon, szuvenírek, maszkok, szobrok, ajándéktárgyak vásárlása.  Búcsúvacsora, kiutazás a reptérre, hazautazás. Indulás 00:55-kor Dakarból 2015. június 28.-án, érkezés Lisszabonba 05:50-kor. Továbbindulás Lisszabonból 10:55- érkezés Budapestre 15:25.
 
Szállás a tábor ideje alatt (9 éj): Hotel Le Warang, Warang település, Mbour mellett, közvetlenül az Atlanti-óceán partján. A Hotel Warang trópusi kertet, romantikus kör alapú bungalow-kat, medencét, és egy felejthetetlen óceánparti élményt kíván az utazóknak. A hotel tulajdonosnője, Kadidia mindig mindent elkövet, hogy kedvünkben járjon. A tábor ideje alatt teljes ellátást (reggeli, ebéd, vacsora) kapunk a hotelben, ahol igen ízletes és finom, szenegáli és európai étketet készítenek. A szobákban klíma van, fürdőszobával. A hotelben bár és étterem is működik. A bártól néhány perc sétával több helyi élelmiszerbolt is elérhető.http://hotel-lewarang.com/
 
    
 
 
 

Szenegáli körutazás és Száhel Fesztivál

Következő időpont: hamarosan!
Létszám: 9 főtől, garantált indulás Ár: 1350 EUR/ fő és 205.000 Ft
Szenegál jelmondata a Teranga, melynek jelentése: vendégszeretet. Találó és igaz jelző ez Szenegálra, erre a kellemes éghajlattal bíró, békés, nyugodt nyugat-afrikai országra. Szenegál kezdő Afrika-utazóknak és családosoknak is jó választás, mivel nincs kötelező oltás, az úthálózat pedig jó, kényelmesen lehet utazni. Nagyszerű gasztronómia, kiemelkedő tánc- és zenei kultúra jellemzi. Dobiskolák, tánciskolák és fesztiválok sora várja az ide látogatókat. Azok számára, akik már jártak korábban az afrikai kontinensen, például Kelet- vagy Dél-Afrikában ugyancsak jó választás Szenegál: Nyugat-Afrika, a baobab-erdők, a Száhel, a helyi mérsékelt és békés muszlim kultúra hagyományőrző jellege illetve az, hogy alig találkozni turistákkal az út során, zsigeri és felejthetetlen élményeket ad az utazónak.
 
 
      
 
1. nap - 2015. április 1., szerda:
Irány Szenegál!
Szenegál, az afrikai kontinens legnyugatibb részén elterülő országa a térség legfontosabb folyójáról, a Szenegálról kapta nevét. Északról Mauritánia, keletről Mali, délről Guinea és Bissau-Guinea határolja, míg nyugaton a kis Gambia ékelődik az ország testébe. Az ország 1960-ban nyerte el függetlenségét Franciaországtól, azóta belpolitikai stabilitás jellemzi a demokratikus államot. A közel 14 milliós ország fővárosa Dakar, hivatalosa nyelve a francia, legelterjedtebb nyelvjárások a wolof, a serer, és a peul. Pénzneme a szenegáli frank (cfa). Indulás Budapestről 04:45-kor a TAP Portugál járatával, érkezés Lisszabonba 07:30-kor.  Egész napos vezetett városnézés Lisszabonban: a Santa Justa felvonó; a Chiado városrész; a belváros; a Sé katedrális; a Szent Antal templom;  a 28-as villamos; Belém; a Jeromos Kolostor és a Felfedezési Emlékmű megtekintése. A híres belemi sütemény, a pastel de nata megkóstolása.  Továbbindulás Lisszabonból Dakarba 20:50-kor, érkezés Dakarba 23:55-kor. Tranzit a szállásra, éj Dakar
 
 
 
2. nap - 2015. április 2. csütörtök:
Különleges városnézés Dakarban: Piac, fétisbarlang és művészcsalád- látogatás az afrikai kontinens legnyugatibb pontján
Az Atlanti-óceán által körbeölelt Dakar város Szenegál 2,3 milliós fővárosa, kulturális, kereskedelmi központja. A francia koloniális építészet remekeiben bővelkedő, 15. században alapított város helyén kezdetben halászfalvak álltak. Kitűnő elhelyezkedése miatt vált az európai hajósok, majd a rabszolga kereskedők kedvelt kikötőjévé. A vezetett városnézés során fejest ugrunk a szenegáli kultúrába: a HLM piacon textilvásárlásra, majd az út folyamán a helyi klímának és kulturális szokásoknak megfelelő szenegáli ünnepi öltözet elkészíttetésére is lehetőség lesz. Dakar történelmi helyszíneinek (Függetlenség-tere; belváros; Kermel Piac; Újjászületési Emlékmű; Elnöki Rezidencia) megtekintése után látogatást  teszünk egy több generációs művészcsalád otthonában Grand Yoffban. Itt egy népi orvosló, úgynevezett marabu „fétisbarlangját” tekintjük meg, ahol gri-grit (varázsszert tartalmazó amulettet) és védőimát is kapunk. A művészek ízelítőt adnak zenei- és tánc repertoárjukból, érkezésünk örömére. Vacsora a Zöld-foknál, az afrikai kontinens legnyugatibb pontján, egy Atlanti-óceán parti étteremben. Éj Dakar
 
  
 
3. nap - 2015. április 3. péntek:
Gorée Sziget, látogatás a marabunál és szenegáli birkózás
A 900 x 300 m-es nagyságú sziget az UNESCO Világörökség része, 20 perces hajóúttal közelíthető meg Dakarból. A három évszázados transz-atlanti rabszolga-kereskedelem történelmi helye. A rabszolgabörtön, a történeti múzeum, a kilátó, és a helyi művészeti piac meglátogatása. Mogyorószószos, úgynevezett mafé ebéd a karibi-hangulatú, hangulatos szigeten. Utána látogatás egy murid vallási vezetőnél, úgynevezett marabunál,  majd egy szenegáli birkózó iskolában, ahol nem csak a birkózók testi ereje és technikai felkészültsége, hanem a sportolókra aggatott védő amulettek ereje dönti el a mérkőzés kimenetelét. A serer hagyományokon alapuló birkózás, más néven laamb Szenegál nemzeti sportja. Éj Dakar
 
  
 
  
 
 
 
4. nap - 2015. április 4. szombat:
Rózsaszín- tó és fula falvak, majd irány a Száhel Fesztivál, éj Lompoul sivatag
Kirándulás a Retba-tóhoz, melynek rózsaszín színét egy különleges alga, a Dunaliella salina okozza. A világon csupán 2-3 hasonló ’rózsaszín-tó’ létezik, így a 40%-os sótartalmú tó színe a vízállástól és a napsütés erősségétől függően halványrózsaszíntől skarlátvörös színben pompázik. A tó közelében egy fula falu meglátogatása. A fula, fulbe vagy más néven peul etnikum 40 milliós populációjával az egyik legjelentősebb afrikai migráns népcsoport, több mint egy tucat afrikai országban élnek. Ralizás a homokdűnék között és az óceán partján egy kamionból átalakított óriás buggyval, ahogy a Párizs –Dakar versenyzői tették, hiszen a nemzetközi verseny 2009-ig itt, a Rózsaszín- tó partján ért véget. Délután továbbutazás a Lompoul sivatagba, a Száhel Fesztivál helyszínére, nyitó estjére. Éj Lompoul - sivatag
 
  
 
5. nap - 2015. április 5.vasárnap:
Az út kiemelt programja: a Száhel zenei Fesztivál, éj Lompoul sivatag
A Száhel Fesztivál a Lompoul Sivatag szívében kerül megrendezésre. A 18 km2 kiterjedésű, holdbéli sivatagi táj a szaharai kultúrákat mutatja be  workshopok, koncertek, zenei- és táncos produkciók formájában 40-50 méter magas homokdűnék, vörös színű, finom homok, tevék és sátrak között. A Száhel Fesztivál célja, hogy megismertesse a szaharai népek zenéjét és művészetét. A legkiválóbb szenegáli és szaharai (például mauritán, tuareg, berber) zenészek lépnek fel itt. Éj a Lompoul Sivatagban
 
     
 
 
6. nap - 2015. április 6. hétfő:
Élet vízen és a világörökség szigetén: Saint-Louis, éj Saint- Louis
Továbbutazás északra, Saint - Louis városába. Délután városnézés az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított Saint-Louisban, amely 1902-ig Szenegál fővárosa, jelentős kulturális, szellemi, és kereskedelmi központ volt. A romantikus hangulatú, okkersárga és vörös színű, portugál és francia erkélyes házak miatt a város 19. századi hangulatát és sajátságos koloniális építészetét máig hűen őrzi. Vezetett városnézés lovas szekérrel Saint – Louisban (történelmi városrész; katolikus templom; Faidherbe- tér és híd; halász negyed; világháborús emlékmű).  Éj Saint- Louisban, közvetlenül az Atlanti-óceán partján, http://www.hotelcapsaintlouis.com/
 
 
 
 
  
 
7. nap - 2015. április 7. kedd:
Dzsudzs Madárrezervázum, éj Saint -  Louis
Madármegfigyelés a világ 3. legjobbjaként számon tartott madármegfigyelő helyén, a 160 km2 kiterjedésű Dzsudzs Nemzeti Parkban, amely 70 km-re található Saint – Loustól. Csónakos madár les a 400 féle madárfaj és 3 millió egyedet számláló madárpopuláció élőhelyén, ahol flamingó, pelikán, kormorán, vízimadarak, gémek, krokodilok is megfigyelhetőek. Egy mór közösség meglátogatása, a kunyhók, a mindennapi kulturális élet mozzanatainak megtekintése, ajándékozás, beszélgetés a helyi lakosokkal. Ebéd után visszatérés Saint- Louisba, vásárlás az ezernyi ékszert, antik bizsut, maszkot, fafaragványt kínáló piacon kitűnő piacon, galériákban. Éj Saint- Louisban, közvetlenül az Atlanti-óceán partján, www.hotelcapsaintlouis.com
 
  
 
 
 
     
 
8. nap - 2015. április 8. szerda:
Touba, a murid vallás szent városa, éj Mbour
Reggeli indulás Toubába, mely a Mekkai Zarándoklat után Földünk második legjelentősebb muzulmán zarándokhelye, ahol a helyi muszlimok többségét képező, békés és vendégszerető murid vallásúak gyűlnek össze. Touba nevezetes helyszíneinek (Nagy Mecset, Könyvtár, Temető) meglátogatása. Megismerkedés a vallási vezetők (marabuk) és a puritán életvitelű, gri-grikkel teleaggatott, markáns megjelenésű, őket hűen szolgáló Baye Fall szerzetesek kultúrájával. Touba tömegközlekedésre használt lovas szekereivel, imádkozó híveivel, transzban éneklő Baye Fall szerzeteseivel különleges élményt ígér, s visszarepíti a látogatót az időben. Éj Mbour, az Atlanti-óceán partján
 
 
 
      
 
9. nap - 2015.  április 9. csütörtök:
Serer falvak és Saloum Delta Nemzeti Park, éj Mbour
A Nemzeti Park felé menet egy serer porta meglátogatása, ahol a többnejűségben élő családokban a feleségek egymás mellett, pálmalevelekkel letakart kunyhókban élnek. Bepillantás egy család mindennapi életébe, kunyhóiba, konyhájába. Ajándékozás, beszélgetés a helyi lakosokkal. A 96000 hektáros Saloum Delta Nemzeti Park változatos élővilága és bio-diverzitása miatt a Világörökség része. Több mint 200 madárfaj, mangrove erdők, baobab fák jellemzik ezt a területet. Csónaktúra a Saloum folyón, barakuda ebéd egy kis szigeten. A Salyba vezető visszaúton Szenegál egyik legrégebbi baobab fájának megtekintése. A majomkenyérfa Szenegál egyik szimbóluma, szent fája, melyhez számos legenda, és gyógyászati praktika kapcsolódik. Éj Mbour, az Atlanti-óceán partján
 
   
 
 
10. nap - 2015. április 10. péntek:
Szafari a Bandia vadasparkban, dob-és tánctanulás, hagyományőrző est, éj Mbour
Vadles a Bandia vadasparkban, ahol orrszarvú, zsiráf, zebra, varacskos disznó, zebra, strucc és különböző antilop fajták is élnek. A park különlegessége, hogy olykor-olykor az orrszarvú és az állatok még gyalogszerrel is megközelíthetőek a bozótban, ugyanis a Bandia rezervátumban nem élnek nagymacskák szabadon. Délután afrikai tánc- és dobtanulás, este lehengerlő táncokat és beavatási szertartásokat bemutató hagyományőrző táncegyüttes, a Ballet Sory Camara előadásában. Éj Mbour, az Atlanti-óceán partján
 
 
    
 
  
 
 
 
11. nap -2015. április 11. szombat:
Dakar páratlan művészeti csodái és búcsú Szenegáltól
Délelőtt szabadprogram, pihenés az Óceán - partján, majd visszatérés Dakarba, utolsó látogatás a művészeti piacon, bepillantás a faszobrászok kulisszái mögé, maszkok, szobrok, textilek, ékszerek, szuvenírek vásárlása. Búcsú vacsora és kiutazás a reptérre
 
    
 
12. nap - 2015. április 12. vasárnap:
Hazautazás
00:55-kor indulás Dakarból Lisszabonba, 05:50- kor érkezés Lisszabonba, 14:30- kor továbbindulás Budapestre, 19:00-kor érkezés Budapestre.
 
 
 
KÖLTSÉGEK
 
Részvételi díj:
 
Belépők,étkezések,egyéb
 
helyszínen fizetendő:
 
 Repülőjegy:
Összesen fizetendő: 
kedvezményes részvételi díj 2015. február 15.-ig:  950 EUR/ fő
 
részvételi díj 2015. február 15- március 5. között jelentkezők számára: 1000 EUR/fő
400 EUR/ fő  
 205.000 Ft/fő
 
 
(csoportos, fix jegyár, az illeték mértéke csekély, néhány ezer forintos mértékben esetlegesen változhat a jegyvásárlás idejéig)
 
1350 vagy 1400 EUR
és 205.000 Ft
 
 
 Egyágyas felár: 100 EUR/ fő
 
A részvételi díjak és az egyágyas felár forintban történő befizetése esetén a befizetés napján az OTP valuta eladási árfolyama az irányadó!
 
Javasolt költőpénz: kb. 150-200 EUR/fő.  Ajándékvásárlás, étel-és italfogyasztás, költőpénz.
 
 
Összesen fizetendő tartalmazza: a repülőjegyet reptéri illetékkel Budapest- Dakar- Budapest útvonalra (TAP Portugal légitársasággal), összes transzfert, szállást 2 ágyas szobákban és félpanziót, utazást bérelt kisbusszal az út teljes ideje alatt, útdíjakkal és üzemanyaggal, a parkok, múzeumok belépőit, az útleírásban részletezett összes programot, a sofőr és a helyi vezetők díjait, a magyar nyelvű csoportkísérést, a vízumot ügyintézéssel, valamint a szervezést.
 
Figyelem! A Lompoul Fesztiválon a szállás két személyes észak-szaharai típusú, kényelmes nagyméretű sátrakban lehetséges, mosdó és tusoló közös használatával. A Lompoul Fesztivál alatt , az 5. napon teljes ellátás.
 
Összesen fizetendő nem tartalmazza: a további, igény szerinti napi egyszeri étkezést, az útleírásban nem részletezett programokat, a borravalókat, valamint a biztosítást, amely irodánkban is megköthető az alábbi árakon: QBE Atlasz Classic : 6.720.- Ft     Premium: 8.880.- Ft    Privileg: 12.480.- Ft
 
Fizetés kedvezményes jelentkezés (2015. február 15. előtt) esetén: A jelentkezés e-mailben történő megerősítése után  380  EUR előleg a jelentkezést követő 72 órán belül fizetendő. A jelentkezéssel együtt szerződéskötésre is sor kerül. A fennmaradó rész: 570 EUR 2015. március 1-ig fizetendő. A helyszínen fizetendő díj, 400 EUR, 2015. április 2.-án, Dakarban kerül befizetésre.
 
Ha az utas az utazás megkezdése előtti 60 napon belül, de az utazás megkezdésének napját megelőző legfeljebb 7 napokon belül a szerződéstől eláll, illetve hatósági elutasítás (útlevél, vízum) miatt nem vehet részt az utazáson, vagy a foglalást lényegesen módosítja, akkor a részvételi díj összegének alapján az alábbi kártalanítást kell bánatpénzként megfizetnie: -60 -35 napon kívül a részvételi díj 25%-a -35 -15. nap a részvételi díj 50%-a -14 -7. nap a részvételi díj 80%-a Az utazást megelőző 6-0 nap időtartamában történő visszalépés vagy módosítás esetén az utas a rész-vételi díj teljes egészét, azaz 100%-át fizeti meg bánatpénzként. A fizetendő bánatpénzt az utazzafrikaba.hu jogosult levonni az utasnak visszajáró részvételi díj összegéből. A szervező fenntartja magának a jogot a program visszamondására, ebben az esetben a teljes befizetett összeget visszatéríti.
 
Figyelem! Szenegálban kötelező oltás nincs, viszont malária megelőzésére a Malarone gyógyszer szedése javasolt, amit az utazás előtt 1 nappal kell megkezdeni, és utazás után még 7 napig kell szedni, naponta egyszer. A szükséges 2 doboz (20 szem) Malarone tabletta ára kb. 20.000 Ft. 
 
Az utazás előtt az iroda egy alkalmas, 3 órás csoportos felkészítő beszélgetést továbbá telefonos/e-mailes rendelkezésre állást biztosít.
 
Közlekedés és szállás: Utazásunk teljes időtartama alatt kitűnő állapotú klimatizált autóbuszok állnak rendelkezésünkre, tapasztalt sofőrrel. Kipróbált szálláshelyeinken a száma szerinti besorolási rendszer nincs bevezetve. Helyi tulajdonban lévő szállásaink tiszták, biztonságosak, hangulatos afrikai stílust tükröznek, afrikai művészeti termékekkel vannak díszítve. A főváros kivételével a szállások gyönyörű természeti környezetben találhatóak, például az autentikus kör alapú kunyhók mintájára épült bungalow-k. A szállások többségében jól felszerelt étterem, bár működik. A szobák saját zuhanyzóval és wc-vel rendelkeznek. Légkondicionáló berendezés vagy ventilátor mindenhol van a szobákban. Medence néhány, wifi, televízió a legtöbb helyen van.
 
Csoportkísérő:
Szilasi Ildikó Hermina doktorjelölt antropológus, Afrika-szakértő, kulturális örökségvédelmi menedzser. 2002 óta foglalkozik Afrikával. A kontinensen 4 évet töltött el, és 23 országban járt. Szenegál az egyik kedvenc afrikai országa, ahová 2008 óta rendszeresen visszatér, és ahová több csoportot kísért. A murid vallásról, a szenegáli birkózásról és a szenegáli halászatról több kulturális- ismeretterjesztő cikket publikált. Ildikó angolul és franciául is felsőfokon beszél. Kedvenc helyei, témái Szenegálban: muridizmus; szenegáli bírkózás (laamb); kulturális hagyományőrzés; Saint-Louis; Mbour. 
 
 
 
Jelentkezés: folyamatosan
+36205410757
 
 
 
 

Hírlevél

Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:

Galéria

Madagaszkár »

Kapcsolat

Kérdése, kérése van? Hívjon bennünket vagy írjon nekünk!

Szilasi Ildikó Hermina
+36205410757

www.egzotikusutazas.hu

Név:
E-mail:
Kérdés/megjegzés:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket